Algemeen - Zilverzorg
595
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-595,page-child,parent-pageid-443,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Veel gestelde vragen

HomeVeel gestelde vragen | Algemeen

Algemeen

Hoe werkt het boeken?

U kunt op twee manieren een dienst van Zilverzorg boeken. U kunt een dienst online, via de website boeken. U kunt er ook voor kiezen om dit via persoonlijk contact telefonisch te doen.

Heb ik een account nodig?


Als u gebruik wilt maken van de diensten van Zilverzorg heeft u géén account nodig om te boeken. We zullen uw gegevens wel opnemen in ons bestand, om de boeking goed te kunnen organiseren en uw spaarpunten bij te houden in ons systeem. 

Moet ik thuis zijn tijdens de schoonmaak?

Als u voor de dienst huishoudelijke hulp heeft gekozen, dan adviseren wij u om tijdens de eerste aantal keren dat de medewerker bij u komt schoonmaken, thuis te zijn. Hierdoor kunt  u een band opbouwen met de medewerker(ster). Als u in de toekomst een keer niet aanwezig kunt zijn, kunt u dit het beste doorgeven aan uw vaste hulp en in overleg de sleutel-overdracht te verzorgen (dit kan bijvoorbeeld door de sleutel bij uw buurvrouw neer te leggen).

Zijn de medewerkers verzekerd tegen schade?

Ja de medewerkers zijn verzekerd tegen schade. (zie algemene voorwaarden).

Wat zijn de algemene voorwaarden van Zilverzorg?

De algemene voorwaarden van Zilverzorg kunt u hier vinden.