Tevredenheid scoort hoog bij cliënten Zilverzorg. - Zilverzorg
1182
post-template-default,single,single-post,postid-1182,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Tevredenheid scoort hoog bij cliënten Zilverzorg.

Ondanks dat Zilverzorg pas een half jaar actief is in dienstverlening voor senioren zijn wij erin geslaagd de tevredenheid bij onze cliënten tot het hoogste niveau te krijgen. Dit blijkt uit een tevredenheidsonderzoek die gehouden is onder de cliënten van Zilverzorg.

Zilverzorg heeft aangegeven zich als dienstverlener te zullen onderscheiden qua dienstverlening. Dit betekend dat wij ons zullen richten op; meer aandacht aan onze relaties, geen strakke protocollen of werkzaamheden en meer meedenken met onze cliënten.

Daarnaast benadrukken wij het belang van het koppelen van een vaste werknemer aan onze cliënten. Hierdoor wordt er gewerkt aan een vertrouwensband waardoor preventieve signalering verbeterd wordt en de dienstverlening naar de cliënten toe als prettiger wordt ervaren. Dit wordt dus zowel gewaardeerd door onze cliënten evenals door de gemeenten.

Het is goed in deze korte periode alle positiviteit te mogen ervaren maar toch blijven wij werken aan nog meer kwaliteit voor onze doelgroep en onze opdrachtgevers. Tot zover.