Kwaliteit en klantbeleving - Zilverzorg
1789
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1789,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Kwaliteit en klantbeleving

HomeZo werkt Zilverzorg

Kwaliteit binnen Zilverzorg

Wij willen thuiszorg leveren die voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Het gaat hierbij niet om kwaliteit op papier maar kwaliteit in de praktijk. Zilverzorg heeft hiervoor verschillende doelen opgesteld. Samen met de cliënt, samen met de medewerker, samen met onze partners en innovatie waar nodig.

 

 

Samen met de cliënt

Klanttevredenheidsonderzoek

Zilverzorg heeft in 2019 voor het laatst een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hierin scoort de organisatie een 8 gemiddeld.

 

Onderstaand een aantal quotes uit het onderzoek;

 

“Alles gaat goed”, “Attent en meelevend, grote steun”, “100% tevreden”, “Spaarsysteem leuk, misschien op kleinere zegeltjes”, “Regiomanagers erg behulpzaam”, “Dankjewel, ik ben een tevreden mens”, “Gewoon geweldig”,  “Mijn hulp is fantastisch”.

 

Ook de kwaliteit van de medewerkers scoort hoog bij Zilverzorg.

Ruim 80% van de clienten beoordeelt de kwaliteit van de medewerkers met minimaal een 8. Gemiddeld geven de cliënten de kwaliteit van de medewerkers een 8,3.

Privacy

Voor Zilverzorg is de privacy van haar klanten en vertegenwoordigers (mantelzorgers, curators), belangrijk. Wanneer u zorg via Zilverzorg ontvangt, verwerkt Zilverzorg uw gegevens conform de privacyregels uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

 

Privacyreglement
Zilverzorg heeft een privacyverklaring opgesteld. Dit geeft een praktische uitwerking van de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) met als doel een eenduidige wijze van werken van de verantwoordelijke personen te bewerkstelligen in het borgen van zorgvuldigheid tegenover klanten en/of hun vertegenwoordigers.

 

Vragen of klachten?
Zilverzorg heeft een functionaris gegevensbescherming die erop toeziet dat de privacywetgeving wordt nageleefd. Hebt u vragen of opmerkingen over deze privacyverklaring of over de manier waarop Zilverzorg uw gegevens verwerkt, dan kunt u contact opnemen met deze functionaris gegevensbescherming via privacy@zilverzorg.com.

U mag ons ook contacten per post via onderstaand adres;

 

T.a.v.: afdeling privacy

Zilverzorg

Velperweg 17

6824BC, Arnhem

 

Mocht u klachten hebben over de manier waarop Zilverzorg met uw gegevens omgaat, dan kunt u deze indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens; postbus 93374, 2509 AJ Den Haag.

Overlegtafels

Zilverzorg is op zoek naar nieuwe manieren voor het verbeteren van de kwaliteit. Zowel in de uitvoering alsmede op beleidsniveau. Om de inspraak van cliënten te faciliteren organiseert Zilverzorg twee maal per jaar overlegtafels. Bij deze overlegtafels schuiven cliënten aan die zich hiervoor vrijwillig hebben aangemeld. Hierdoor krijgen we een wisselende selectie belanghebbenden met ieder een eigen kritische kijk op de processen. Uit deze overlegtafels worden lessen getrokken om de kwaliteit in de toekomst te optimaliseren.