Hulp bij het huishouden - Zilverzorg
2966
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2966,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive
 

Onze diensten

HomeOnze diensten

Onze diensten

Zilverzorg is dé thuiszorgorganisatie in uw regio.

 

Onze WMO diensten zijn ondergebracht in de hoofdcategorieën: hulp in het huishouden en individuele begeleiding. Hieronder vindt u een overzicht van deze categorieën, en daarbij een greep uit onze diensten.

Huishoudelijke hulp, senioren, huishoudelijke hulp op maat.

Hulp in het huishouden

Als u niet meer in staat bent het (volledige) huishouden zelf te verzorgen, dan kunnen wij dit voor u uit handen nemen. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van het huis of aan de was ophangen.

Samen met u kijken wij naar een vaste medewerk(st)er en zullen in overleg met u de werkzaamheden bepalen. Zilverzorg biedt u de unieke mogelijkheid om diensten en de uit te voeren werkzaamheden te combineren.

Dit zijn de diensten die hier onder vallen: schoonmaken, koken, de was doen, voorbereiden van maaltijden, diverse klussen in en rondom de woning en verzorging van uw huisdier. Staat uw voorkeur er niet tussen? Geen probleem, bij Zilverzorg luisteren we graag naar uw wensen en bespreken met u de mogelijkheden.

Om uw wensen beter in kaart te brengen zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Hierin kunnen wij precies met u kortsluiten hoe u deze dienst wilt ontvangen. Vervolgens zal een kennismakingsgesprek met de medewerk(st)er plaatsvinden.

Zilverzorg is een gecontracteerde aanbieder vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) 

Individuele begeleiding

Heeft u individuele begeleiding nodig dan kan dat bij Zilverzorg. In de begeleiding werken wij vanuit onze herstelondersteunende visie. Dit houdt in dat we de begeleiding aansluiten bij uw wensen en behoeften. Wij streven naar het vergroten of behouden van de eigen regie, het bevorderen van de zelfredzaamheid en willen het meedoen aan de maatschappij voor u (weer) mogelijk maken. Wij nemen uw taken niet over, maar staan naast u in het proces van verandering.

Binnen de tak individuele begeleiding bieden wij ambulante begeleiding en specialistische begeleiding aan.

Wij richten ons op volwassenen (18-65 jaar) en ouderen (65 jaar en ouder) die vallen onder de WMO, met psychosociale en/of psychiatrische problemen. Denk hierbij aan aandoeningen op het gebied van psychotische stoornissen, angst en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, Licht Verstandelijke Beperking (LVB) en dementeringsprocessen.

Samen met u maken wij een zorgplan op maat. Hierin worden alle doelen en afspraken omschreven waaraan gewerkt gaat worden. Dit kunnen korte en lange termijn doelen zijn. Dit zorgplan wordt regelmatig met u en indien gewenst met naasten geëvalueerd.

Om uw wensen beter in kaart te brengen zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Hierin kunnen wij precies met u kortsluiten hoe u deze dienst wilt ontvangen.

Zilverzorg is een gecontracteerde aanbieder vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) 

Young man, alcoholic, talking to female therapist about his problems, on  therapy session

Aanvragen WMO dienstverlening

WMO-indicatie

Heeft u moeite om mee te kunnen doen in de maatschappij? Of kunt u uzelf onvoldoende redden? Dan kunt u zich melden bij de gemeente met het verzoek om ondersteuning. Het gaat hierbij niet om medische hulp, maar om huishoudelijke ondersteuning.

 

Als u in aanmerking wilt komen voor ondersteuning, meldt u zich bij het WMO-loket van uw gemeente. Zij kunnen u informatie geven en u helpen bij het aanvragen van voorzieningen.

 

De wijkcoach of consulent van de gemeente gaat met u in overleg in wat u nodig heeft. Voor Wmo-zorg in de vorm van huishoudelijke ondersteuning of begeleiding betaalt u altijd een eigen bijdrage. Meer informatie vindt u op de website van het CAK. Daar vindt u ook een rekenhulp waarmee u stap voor stap uw eigen bijdrage kunt berekenen.

 

Via het overzicht van onze actieve gemeentes vindt u gemakkelijk de weg binnen u gemeente.